ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit İbrahim Çoban İlkokulu

OKULUMUZ VE TARİHÇESİ

OKUL ADININ VERİLDİĞİ KİŞİ : İbrahim ÇOBAN  02.Ekim.1975 ´de Kırşehir´de doğmuştur. 31    Temmuz 1996 günü Hakkari iline bağlı Şemdinli ilçesinin Ormancık Köyü mevkiinde bölücü terör örgütü(PKK)   ile girişilen silahlı çatışma sonucu olay yerinde şehit olmuştur.

Bu büyük kahraman vatan evladının anısına bu okula Ankara Valiliği 30.09.1996 tarih ve 2729 Sayılı olurla ´Şehit Piyade Çavuş İbrahim ÇOBAN´ adını vererek şehidimiz manen onurlandırılmış ve adı ebedileştirilmiştir.

OKULUN  BİNA YAPISI:
Devlet  tarafından İBRAHİM ÇOBAN adına inşa ettirilen  okulumuz 1996-1997 Öğretim Yılında hizmete açılmıştır. Şehit Şahin Polat AYDIN ortaokul binasının yapılmasıyla, iki okul olarak ayrılmıştır. Okulumuzun toplam alanı 5700 metrekaredir. 2592 metrekare kapalı alana ve 5052 metrekare açık alana sahiptir. Okulumuzda ayrıca tüm sınıflarımızda FATİH projesi kapsamında akıllı tahta bulunmaktadır. Tüm sınıflarımızda internet bağlantısı vardır.

-  24 derslik

-  2 adet okul öncesi Eğitim bölümleri,

-  2 adet destek eğitim odası

-Kütüphane

- Bir Öğretmenler Odası ve Rehberlik Servisi,

-Gösteri Salonu,

- Bir Müdür Odası, 2 Müdür Yardımcıları Odası, 1 Memur Odası, 1 Hizmetli Odası

- Bir adet Depo Ambar ve Arşiv Odası Bulunmaktadır.

Yayın: 22.02.2013 - Güncelleme: 15.08.2023 16:34 - Görüntülenme: 4575